Elhunyt Sári Kálmán

Esemény Elhunyt Sári Kálmán
Temetés időpontja 2024-03-27 14:00
Helyszín Debreceni Köztemető, 2.sz. ravatalozó

Csatolt dokumentumok

Cím 20240327_Gyaszjelentes_SariKalman.pdf
Letöltés Letöltés
Esemény leírása

Életének 89. évében elhunyt Sári Kálmán, az Atommagkutató Intézet alapító tagja, az Ellátási és Üzemeltetési Osztály nyugalmazott vezetője.

 

Sári Kálmán (1935-2024) az Atommagkutató Intézet - akkori nevén Debreceni Fizikai Kutató Intézet - alapításának évében, 1954-ben fiatal pályakezdőként lépett be az intézet közösségébe, így az intézet egyik alapító tagja. A gondnoki feladatokat látta el és emellett a könyvelést is ő végezte.

Pályafutása alatt az intézet az egy épületben elhelyezett családias közösségből egy 12 épületből álló telephellyel rendelkező, nagyméretű kutatási berendezéseket és műhelycsarnokot üzemeltető intézménnyé nőtte ki magát. Ennek során az ő feladata mindvégig az ellátás és üzemeltetés biztosítása volt az intézmény méretével együtt növekvő Ellátási és Üzemeltetési Osztály élén. Részt vett az összes építészeti és gépészeti beruházás végrehajtásában. Munkáját lelkiismeretes odaadással végezte; ennek eredményeként tapasztalhattuk azt, hogy az intézet épületei és azok környezete rendezett, gondozott, ahol jó dolgozni, és ezt még a legszűkösebb anyagi források mellett is biztosítani tudta. Ennek jelentőségét a mindennapokban szinte észre sem vesszük, mert csak akkor tűnik fel, ha nem így van.

Munkakörét töretlen szorgalommal látta el 1996-os nyugdíjba vonulásáig. Köszönettel tartozunk neki a négy évtizedes szolgálatáért.

Egyéb információ

Az elhunyttól végső búcsút a Debreceni Köztemető 2.sz. ravatalozó terméből veszünk 2024. március 27-én 14:00 órakor polgári szertartás szerint.